امنیت مبادلات در پی تک چگونه تامین می شود؟
هرچه فراگیری خدمات پرداخت آنلاین در جهان بیشتر میشود، امنیت مبادلات در پی تک بیشتر زیر ذره بین گرفته میشود و تامین امنیت مبادلات یکی از دغدغههای مشتریان و ارائه دهندگان این خدمات است. طی سالهای اخیر راهکارهای امنیتی بسیاری از رمز عبور دو مرحلهای تا سیستم احراز هویت دقیق مورد استفاده قرار گرفته تا امنیت مبادلات را تضمین کند، در این مسیر کلاهبرداران اینترنتی هم بیکار ننشستهاند و تلاش میکنند راهکارهایی برای نفوذ به شبکه و سرقت داراییهای آنلاین کاربران پیدا کنند. در این مطلب تاباپی به بررسی نکات امنیتی مورد توجه در مبادلات پی تک میپردازیم و تلاش میکنیم اطلاعات کافی در این زمینه را در اختیار شما قرار دهیم.
تامین امنیت مبادلات انجام گرفته در شرکتهای پی تک بر عهده چه کسی است؟
تامین امنیت شیوههای نوین پرداخت بر عهده ۳ گروه است، نخست قانون گذاران و دولتهای هر کشور به همراه نهادهای نظارتی بین المللی مسئول هستند، که باید قوانینی را تصویب و اجرا کنند که امنیت پرداختها را تضمین کند و خودشان هم بر حسن اجرای آنها نظارت داشته باشند.
این فناوریها تازه هستند و بسیاری از ابعاد آن برای همه آشکار نشده، به همین دلیل قوانین مورد استفاده در این خصوص پارهای مواقع کارایی لازم را ندارند. قانون ناقص بهتر از بیقانونی است، باید تلاش شود این قوانین به خوبی اجرا شود تا قانونهای قدیمی با شرایط جدید متناسب سازی شوند.
گروه دوم شرکتهای ارائه دهنده خدمات پی تک هستند که وظیفه دارند با بکارگیری راهکارهای امنیتی قوی بر شبکه خود نظارت داشته باشند و دست کلاهبرداران اینترنتی را از شبکه کوتاه کنند. تامین امنیت یک تخصص بسیار جدی و پیچیده است که بسیاری از شرکتهای حوزه پرداخت در آن سرمایه گذاریهای هنگفتی دارند.
گروه سوم کاربران نرم افزارها و اپلیکیشنهای پرداخت هستند که موظف هستند رمزهای امنیتی خود را حفظ کنند و با افزایش دانش و آگاهی خود راه را بر کلاهبردارانی که قصد فریب آنها را دارند ببندند.
استانداردهای پرداخت آنلاین کدامها هستند و چطور میتوان آنها را رعایت کرد؟
از آنجا که تامین امنیت بسیار حیاتی است پروتکلهایی مثل SSL و SET برای تامین امنیت شبکه پرداخت طراحی و پیاده سازی شده اند.
SSL به معنی رمز گذاری اطلاعات در سیستمهای نوین پرداخت است که به منظور تامین امنیت انجام میگیرد، در واقع کانالهای امن بین شرکتها و مصرف کنندگان خدمات پرداخت هستند که برای تبادل اطلاعات از آنها استفاده میشود.
این استانداردها کار احراز هویت آنلاین دو طرف مبادله را انجام میدهند و در نهایت امکان دسترسی پرداخت را فراهم میکنند.
این پروتکل بیشتر برای دارندگان کارتهای بانکی و کارتهای اعتباری بین المللی مورد استفاده قرار میگیرد اما شرکتهای پی تک هم از بیس همین پروتکلها برای تامین امنیت پرداختهای خود استفاده میکنند.
حقیقت این است که رمزگذاری اطلاعات با دقت بالایی انجام میگیرد و امکان اینکه سیستمهای پرداخت هک شود بسیار پایین است، بیشتر کلاهبرداریهای آنلاین در مرحله وارد کردن اطلاعات کاربران و سرقت اطلاعات دسترسی آنها صورت میگیرد.
کاربران برای تامین امنیت پرداختهای الکترونیک خود چه کارهایی باید انجام دهند؟
نخستین راهکاری که مانع سرقت اموال شما در فضای اینترنت میشود آگاهی است، شما باید راهنما و دفترچه اطلاعاتی که شرکتهای فین تک به کاربران خود ارائه میکنند را به دقت بخوانید و از نکات امنیتیای که باید بکار ببرید آگاه باشید.
قطعا در این خصوص اخبار مختلفی منتشر میشوند که بسیاری از آنها صحیح نیستند و ممکن است باعث ترس کاربران شوند، شما به عنوان پیشگام استفاده کنندگان خدمات نوین پرداخت باید نسبت به شایعهها بیتفاوت باشید، پروتکلهای امنیتی بسیار دقیق هستند امکان سرقت اموال شما در فضای اینترنت بسیار کمتر از زمانی است که با یک بغل پول و بدون محافظ در خیابانها قدم میزنید.
برای حفظ امنیت داراییهای خود حتما اطلاعات امنیتی و رمزهای عبور خود را در محل امنی نگهداری کنید و به هیچ عنوان آن را در اختیار دیگران قرار ندهید. همچنین نسبت به وعدههای وسوسه کننده و ایمیلهای اسپمی که ممکن است از طرف شرکتهای مختلف ارسال شود بیتوجه باشید، شرکتهای پرداخت برای تغییر رمز عبور یا به روزرسانی حساب کاربری به شما ایمیل نمیزنند یا اگر به بزنند نمیخواهند رمز عبور خود را برای آنها ارسال کنید.
چه اقدامات بازدارندهای دست سارقان را از داراییهای شما کوتاه میکند؟
همیشه روی دیوایسهای خود یک سیستم امنیتی قوی داشته باشید و به هیچ عنوان از اینترنت عمومی برای انجام عملیات پرداخت خود استفاده نکنید.
واجب است سعی کنید در روزهای قبل از تعطیلات و ساعتهای آخر روز که کلاهبرداران از تعطیلی شرکتها استفاده میکنند تا اعمال غیرقانونی خود را انجام دهند در حفظ و نگهداری اطلاعات خود کوشا باشید و نسبت به پیشنهادهای خرید عجیب و غریب یا ایمیلهایی که دریافت میکنید با حساسیت بیشتری برخورد کنید.
در نهایت اگر به هر ترتیب رمزعبور و اطلاعات امنیتی شما به سرقت رفت در اسرع وقت مسئولان و نهادهای قانونی را درجریان قراردهید.
کلام آخر
تکنولوژیهای مدرن سبب شدهاند که امنیت پرداختهای انجام شده در پی تکها از استانداردهای بالایی برخوردار باشد، به همین دلیل نباید تحت تاثیر شایعات و پیامهای تخریبی که هر از چند گاهی در فضای اینترنت انجام میشود قرار بگیرد.
امنیت پرداختهای آنلاین بسیار بالا است به شرط اینکه اصول اولیه حفظ اطلاعات و حریم خصوصی خود را جدی بگیرید و به اصول پرداخت پایبند باشید. طی سالهای اخیر تعداد مواردی که کلاهبرداران در این خصوص موفق عمل کردهاند محدود بوده و بیشتر موفقیت آنها مربوط به مواردی است که کاربران نسبت به حفظ اطلاعات امنیتی خود کوتاهی کردهاند. نظام پرداخت الکترونیک بر پایه چند فاکتور فعالیت میکند و اگر شما اطلاعات خود را به شکل امن نگهداری کنید امکان اینکه مورد حمله سایبری قرار بگیرید بسیار کاهش پیدا میکند.
به هیچ عنوان نام کاربری و رمز عبور خود را در اختیار غریبهها قرار ندهید و تلفن همراه هوشمند خود را بدون رمز روی میزکار خود یا محلهای عمومی رها نکنید، بسیاری از اطلاعات حیاتی شما در تلفن همراه شما ذخیره شده که در صورت بیتوجهی ممکن است در اختیار سارقان قرار بگیرد.
اگر تا به حال تجربه استفاده از خدمات شرکتهای پرداخت را داشتهاید یا در خصوص پروتکلهای امنیتی پرداخت آنلاین اطلاعاتی دارید که فکر میکنید خوب است با دیگران به اشتراک بگذارید خوشحال میشویم در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.