تکنولوژی

انتقال وجه یا مانی ترنسفر در صنعت فین تک چطور تعریف می‌شود؟

فین تک به معنی استفاده از فناوری در دنیای مبادلات مالی است و مانی ترنسفر یکی از مهم‌ترین بخش‌های این صنعت به شمار می‌رود، تا امروز هزاران طرح و ایده در حوزه فین تک مطرح شده که برخی از آن‌ها اجرایی شده و بسیاری هم با یک شکست بزرگ مواجه شده‌اند. بشر به انتقال وجه نیاز اساسی دارد و از آنجا که مرزهای جغرافیایی و انواع ارزها مانعی بر سر راه مبادلات هستند، استارتاپ‌های حوزه فین تک همواره می‌کوشند راهکارهایی جدیدی در این خصوص ارائه کنند، در این مطلب تاباپی به مفهوم انتقال وجه و راهکارهایی که پی‌تک‌ها در این خصوص ارائه کرده‌اند می‌پردازیم.

مانی ترنسفر

 

انتقال وجه یا مانی ترنسفر به چه معنا است؟

مانی ترنسفر به معنی ارسال و دریافت یک وجه رایج است که ماهیت حقیقی و حقوقی دارد. در این قرارداد دوطرفه فرد ارسال کنند تعهد می‌دهد مبلغ مورد توافق را که در ازای انجام کار، ارائه محصولات و خدمات مختلف دریافت می‌دارد مطابق دستور العمل‌های قانونی انقال بدهد. ابزارهایی که کار این انتقال را انجام می‌دهند راهکار پرداخت و شرکت‌هایی که این کار را انجام می‌دهند یک نهاد حقوقی هستند. در روش‌های سنتی تنها بانک‌ها و صرافی‌ها صلاحیت این انتقال را داشته‌اند اما در عصر جدید شرکت‌های خصوصی و مستقل حوزه تکنولوژی پرداخت هم به کمک نهادهای قدیمی آمده ‌اند که با کمک تکنولوژی این فرایند را تسریع کنند.

چه نهادی صلاحیت انجام عملیات انتقال وجه را دارد؟

در ایران از گذشته تا به امروز اولین نهادی که کار انتقال وجه را انجام می‌دهد بانک‌ها و صرافی‌ها هستند و فعالیت آن‌ها تحت نظارت مستقیم بانک مرکزی انجام می‌شود. طی سال‌های اخیر و پیشرفت فناوری راهکارهای مختلفی در نظام بانکی برای انتقال وجه معرفی شده است.
ساتنا، پایا، شاپرک،چک بین بانکی، شبکه شتاب و چکاوک معروف‌ترین این راهکارها هستند که همگی در نظام بانکی ایران و با نظارت دقیق انجام می‌شوند. هر کارت و حساب بانکی دارای یک شماره منحصر به فرد که در اصطلاح به شماره شبا معروف است در اختیار دارد که به کمک آن می‌تواند عملیات مانی ترنسفر را انجام دهد.

در سال‌های اخیر شرکت‌های فین تک متعددی شکل گرفتند که تحت عنوان پرداخت یار و تحت نظارت بانک مرکزی کار انتقال وجه را انجام می‌دهند. اغلب این شرکت‌ها به شبکه شاپرک متصل هستند و از ساتنا و پایا برای انتقال وجه استفاده می‌کنند تا جابه‌جایی پول آن‌ها از شفافیت کافی برخوردار باشد.
در واقع شرکت‌های فین تک واسطه‌های مبادله را حذف می‌کنند و با ایجاد پروفایل شخصی برای کاربران و احراز هویت آن‌ها کار انتقال وجه را ساده تر کرده و برای آن نیازی به وارد کردن شماره حساب و مشخصات کارت بانکی ندارند.

انتقال وجه بین المللی در سیستم فین تک چطور انجام می‌شود؟

انتقال وجه بین المللی از ایران به خاطر شرایط تحریم‌های تحمیلی با دشواری‌هایی همراه است اما در سراسر جهان اپلیکیشن‌ها و سامانه‌های هوشمندی توسط شرکت‌های فین تک طراحی و پیاده سازی شده‌اند که کار انتقال وجه را با چندین ارز جهانی و به سرعت انجام می‌دهند.
دیگر تنها بانک‌ها نیستند که قادر به انتقال وجه هستند بلکه این موسسات خصوصی با تسهیل فرایند‌ها، حذف مراحل اضافه و استفاده از فناوری راهکارهایی را ارائه کرده‌اند که با استقبال خوبی مواجه شده‌اند.

کردیت کارت‌های بین المللی اولین راهکارهایی بودند که در این خصوص ارائه شدند و به دلیل کارکردهای ساده و خوبی که دارند با استقبال خوبی مواجه شدند.
پی تک‌ها این کار را بسیار ساده‌تر کرده‌اند و این روزها برای انتقال وجه حتی دیگر نیازی به کارت‌های پرداخت بین المللی هم نیست و با کمک تکنولوژی NFC می‌توانید از طریق تلفن همراه خود انتقال وجه انجام دهید و خرید ساده‌ای انجام دهید.

هنگام انتخاب راهکارهای انتقال وجه چه نکاتی را باید مد نظر قرار داد؟

هر روز راهکار جدیدی در این خصوص ارائه می‌شود که انتخاب را کمی دشوار کرده است به همین دلیل ۴ فاکتور اصلی به شما معرفی می‌کنیم که با توجه به آن‌ها می‌توانید راهکار مناسب انتقال وجه خود را انتخاب کنید.

۱. تکنولوژی‌های روز به ویژه حوزه پرداخت را بشناسید

شما باید از طریق رسانه‌های معتبر راهکارهای جدید پرداخت را پیگیری کنید تا در جریان جدیدترین روش‌هایی که کار انتقال وجه شما را ساده می‌کنند قرار بگیرید.
فناوری راهکارهای جدید زیادی را به بشر ارائه کرده تا کیفیت زندگی او را ارتقا دهد، راهکارهای پرداخت نوین بخشی از خدمات تکنولوژی به بشر است که لازم است آن‌ها را به خوبی بشناسید.

۲. کارمزد خیلی مهم است

قطعا کسب‌وکارهایی که این راهکارها را ارائه می‌کنند در قبال خدمات خود کارمزدهایی را دریافت می‌کنند. شما باید این فرایندها را دنبال کنید و راهکاری که کمترین بار مالی را به کسب‌وکار شما تحمیل می‌کند را انتخاب کنید.

۳. امنیت را با هیچ گزینه‌ای جایگزین نکنید

مهم‌ترین اصل در انتقال وجه چه داخل مرزهای یک کشور و چه انتقال وجه بین المللی امنیت است؛ به همین دلیل لازم است توجه داشته باشید که شیوه انتخابی شما پروتکل‌های امنیتی قابل قبولی داشته باشد و دقت کافی را در این خصوص به عمل آورده باشد.

۴. قانونی بودن راهکار را بررسی کنید

هرکشور و مرز جغرافیایی در خصوص انتقال وجه قوانین مخصوص به خود را دارد و از سوی دیگر یک سری مقررات بین المللی هم برای امنیت انتقال وجه و پیشگیری از پول‌شویی طراحی شده که شما هنگام انتخاب روش پرداخت باید آن را مد نظر قرار دهید.
قوانین کشور مبدا و مقصد انتقال وجه را مطالعه کنید و روشی را انتخاب کنید که در هر دو کشور قانونی و تایید شده باشد.

انتقال وجه یک امر ضروری و حیاتی برای هر شخص و کسب‌وکاری است که شرکت‌های حوزه فین تک طی سال‌های اخیر آن را متحول کرده‌اند. اگر به دنبال یافتن راهکار مناسبی برای انتقال وجه هستید توصیه می‌کنیم ۴ نکته‌ای که در این مطلب به آن اشاره شد را در نظر بگیرید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
راهکارهای سنتی محدودیت‌هایی داشتند که انتقال وجه را با دشوری‌هایی همراه می‌کردند، فین تک‌ها تمام این مشکلات را پشت سر گذاشته اند و از این رو خدمت بزرگی به بشر ارائه کرده‌اند.

اگر در خصوص راهکارهای جدید پرداخت و خدمات انتقال وجه تجربه‌ای دارید که فکر می‌کنید خوب است با کاربران ما مطرح کنید، خوشحال می‌شویم آن را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منابع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا