کردیت کارت چیست و انواع کردیت کارت کدام است؟
دسترسی به شیوههای متنوع پرداخت بین المللی برای افردیکه زیاد مسافرت میکنند یا با کسبوکارهای خارجی مراوده دارند یک ضرورت است. انواع کردیت کارت به این افراد کمک میکند که راحتتر بتوانند کار انتقال وجه را انجام دهند.
credit card یکی از مرسومترین روشهای پرداخت ارزی است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. ایرانیان به خاطر تحریمهای تحمیلی در بسیاری موارد به این خدمات دسترسی ندارند اما به روشها مختلف توانستهاند به انواع روشهای پرداخت ارزی دست پیدا کنند. در این مطلب تاباپی به معرفی انواع کارتهای اعتباری و کارهایی که برای دارندگان خود انجام میدهند میپردازیم، با ما همراه باشید.
کردیت کارت به چه معنا است؟
کارتهای اعتباری بین المللی هستند که امکان پرداخت ارزی را فراهم میکنند. در دنیا انواع مختلفی از کارتهای اعتباری وجود دارد که برای دریافت، باید آنها و کارکردهای که دارند را به خوبی بشناسید.
کردیت کارت در نگاه اول شبیه همه کارتهای بانکی است با این تفاوت که دارنده کارت نزد صادر کننده مبلغ مشخصی اعتبار دارد و هر ماه میتواند بر مبنای اعتبار خود با کارت خرید کنند و مبلغ آن را از صادرکننده کارت قرض بگیرد.
پرداخت بدهیها به شرکت صادر کننده کردیت کارت به دو صورت اقساطی یا یکجا انجام میشود و دارنده کارت موظف است ظرف مدت مشخصی بدهی خود را پرداخت کند.
بر اساس نوع بدهی و شیوه باز پرداخت آن انواع مختلفی از کردیت کارت شکل گرفته اند، با وجود ارائه روشهای نوین پرداخت مثل ارزهای رمزنگاری شده و کیف پولهای الکترونیک کردیت کارت همچنان یکی از مهمترین شیوههای پرداخت است.
کردیت کارت کار مبادلات بین المللی و خریدهای اینترنتی را به شکل تاثیرگذاری ساده کرده است، استفاده از این کارتها قوانین خاصی دارد که پیش از دریافت کارت، باید در مورد آن اطلاعات کافی را بدست آورید.
چند نوع کارت اعتباری وجود دارد؟
در حال حاضر ۴ شرکت فعال و شناخته شده صدور کردیت کارت در سراسر جهان وجود دارد که ایرانیها معمولا ویزا کارت و مستر کارت را بیشتر از سایرین میشناسند، اما دو شرکت امریکن اکسپرس و دیسکاور هم در این زمینه بسیار فعال و شناخته شده هستند.
کارتهای اعتباری بین المللی را میتوان در ۴ دسته اصلی طبقه بندی کرد.
-
پری پیدکارت (Prepaid Card)
کارتی است که تنها بر اساس موجودی شارژ شده از طریق آن میتوانید خرید کنید و مستقل از حسابهای بانکی عمل کرده، صادر و شارژ میشود.
از آنجا که این کارتها به حساب بانکی خاصی متصل نیستند، خیلی کم پیش میآید که بلاک شوند. برای دریافت خدمات و شارژ این کارتها باید به صادرکننده و نمایندگیهای مجاز آن مراجعه کرد.
-
کارت اعتباری (Credit Card)
این کارتها به یک حساب بانکی متصل میشوند و بانک صادر کننده حساب با در نظر گرفتن اعتبار مالی دارنده حساب مبلغی را به صورت اعتبار ماهانه مشخص میکند که شما هر ماه تا آن سقف میتوانید خرید کنید. مهم نیست حساب شما چقدر موجودی داشته باشد، شما موظف هستید تا زمان مقرر بدهیهای خود را پرداخت کنید.
معمولا مهلت بازپرداخت بدهیهای این کارتهای اعتباری ۲۱ روز تعیین شده است. این امکان برای صاحب کارت در نظر گرفته شده که بدهی خود را به صورت قسطی پرداخت کند.
-
دبیت کارت (Debit Card)
این کارتها از نظر شکل و ساختار بسیار شبیه کارتهای بانکیای است که ما در ایران هم استفاده میکنیم. این کارت هم به یک حساب بانکی متصل است و شما تنها به میزان موجودی شارژ کارت میتوانید خرید کنید.
شرکت صادر کننده، هنگام ارائه کارت مبلغی را به عنوان ودیعه دریافت میکند. هر زمان موجودی کارت شما تمام شد برای استفاده مجدد باید آن را شارژ کنید.
-
گیفت کارت(Gift Card)
این کارتها همانطور که از نامش پیداست توسط شرکتها و سازمانهای مختلف به صورت یک هدیه در اختیار دیگران قرار میگیرد. در ایران هم از کارتهای هدیه استفادههای زیادی میکنیم.
در دنیا یک کارت هدیه را میتوان بارها و بارها استفاده کرد و به محض اینکه اعتبارش تمام شود غیرفعال میشود. همانطور که واضح است این کارتها به هیچ حساب بانکی خاصی متصل نیستند.
درحال حاضر بسیاری از شرکتها، سازمانها و حتی فروشگاههای اعتباری مطرح جهان کارت هدیه صادر میکنند و شما میتوانید این کارتها را خریداری کرده و به عزیزانتان هدیه دهید تا بتوانند از خدمات صادر کننده کارت استفاده کنند.
انواع کردیت کارتها چه مزایایی دارند؟
دارندگان این کارتها که معمولا ۳ تا ۵ سال اعتبار دارند به راحتی میتوانند با موجودی یا اعتبار کارت خود از هر فروشگاهی میخواهند خرید کنند.
این کارتها بسیار امن هستند و دارندگان آن میتوانند از خودپرداز اغلب کشورهای جهان وجه نقد دریافت کنند. درصورت سرقت یا بروز مشکل دارنده کارت به راحتی میتواند آن را غیر فعل کرده و در صورت نیاز مجددا فعال کند.
انتقال وجه بین المللی از طریق این کارتها به راحتی انجام میشود و شما میتوانید گزارش تمامی تراکنشها و عملیات انجام شده خودتان را به راحتی دریافت کنید.
کردیت کارتها برای افراد مشخصی که نظم و برنامه ریزی مالی دارند بهترین گزینه برای نظم دهی به هزینهها هستند. بی توجهی به بدهیها و شارژ اعتبار میتواند برای شما تبعاتی به همراه داشته باشد به همین دلیل باید موقع استفاده از این کارتها منظم و دقیق باشید.
چگونه کردیت کارت بگیرم؟
دارندگان حسابهای ارزی به راحتی میتوانند کردیت کارت دریافت کند، فقط کافی است بعد از افتتاح حساب و احراز هویت درخواست دریافت ویزاکارت یا مستر کارت ارائه کنند و بعد از اعتبار سنجی کارت آنها به صورت فیزیکی یا غیر فیزیکی صادر میشود.
در ایران به دلیل وجود تحریمها کار کمی سخت است و برای دریافت کارت باید به شرکتهای ارائه دهنده این خدمات مراجعه کنید.
طی سالهای اخیر راهکارهای پرداخت بسیار متنوعی از طریق شرکتهای فین تک یا پی تکها ارائه شده است، با این وجود انواع کردیت کارتها همچنان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.
پس از دریافت کردیت کارت شما میتوانید برای افزایش اعتبار یا شارژ خود اقدام کنید.
آیا تجربه استفاده از کارتهای اعتباری بینی المللی را دارید؟ به نظر شما بهترین کردیت کارتها کدام هستند؟ اگر تجربهای در خصوص استفاده از انواع کارتهای اعتباری دارید یا نکتهای در خصوص این مطلب به ذهنتان میرسد که دوست دارید با دیگران به اشتراک بگذارید خوشحال میشویم در بخش دیدگاهها مطرح کنید.