پرداخت

حساب اجاره ای چیست و استفاده از آن چه عواقبی دارد؟

نظام پرداخت کشور طی سال‌های اخیر پیشرفت زیادی را تجربه کرده است، اما کلاهبرداران هم پا به پای تغییرات روش‌های جدیدی برای سوء استفاده از دارایی‌های افرادیکه که دانش و آگاهی کمی دارند پیدا می‌کنند، حساب اجاره‌ ای یکی از این روش‌ها است که برای پولشویی و مخفی کردن رد پول‌هایی که از طریق فیشینگ سرقت شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب تاباپی هر آنچه در این خصوص لازم است بدانید را در اختیار شما قرار می‌دهیم به این امید که از آسیب‌های احتمالی در امان بمانید.

حساب اجاره ای

مفهوم حساب اجاره‌ ای

کلاهبرداران از طریق روش‌های مختلفی که در ظاهر منطقی و قانونی به نظر می‌رسد، تلاش می‌کنند صاحبان حساب‌های بانکی را فریب دهند تا حساب خود را برای انتقال وجه درا ختیار آن‌ها قرار دهند.

روش کار معمولا به این شکل است که یک آگهی استخدامی برای کار در منزل منتشر می‌کنند که بسیار جذاب و وسوسه انگیز است؛ وقتی با آن‌ها تماس می‌گیرید، مدعی می‌شوند که به یک دستیار حسابدار نیاز دارند و درخواست می‌کنند یک حساب بانکی باز کنید و اطلاعات آن را در اختیار آن‌ها قرار دهید.

بعد از آن پول‌های کثیف خود را به حساب شما واریز می‌کنند و با آن‌ها کالاهای ارزشمند غیر قابل پیگری مثل کارت شارژ تلفن همراه و ارزهای رمزنگاری شده می‌خرند.

به محض کشف اعمال مجرمانه آن‌ها پول‌ها ردگیری شده و به حساب قربانی می‌رسند و او است که باید پاسخگوی جرم کلاهبردار باشد.

 

دلیل استفاده از حساب اجاره‌ ای

کلاهبردارانی که با روش‌های مختلف فیشینگ به اطلاعات حساب افراد دسترسی پیدا می‌کنند، برای انتقال وجه حساب قربانی باید پول را منتقل کنند. قطعا عاقلانه نیست که پول را به حساب شخصی خود منتقل کنند و خود را در معرض خطر شناسایی قرار دهند به همین دلیل به یک حساب واسط امن نیاز دارند.

آن‌ها معمولا در مقابل اجاره حساب مبلغی را به عنوان کارمزد یا حقوق فرد پرداخت می‌کنند و این پول بی دردسر معمولا بسیاری را گول می‌زند.

طمع معمولا مهم‌ترین عاملی است که باعث می‌شود برخی افراد بی‌خبر از همه جا به دام شیادان و کلاهبرداران بی‌افتند.

این تراکنش‌ها از چشم نظام بانکی و قانون دور نمانده و افراد مجرم شناسایی می‌شوند.

اجاره دادن حساب به دیگری جرم است و شخص صاحب حساب در قبال تراکنش‌های بانکی‌ای که انجام می‌دهد، مسئول است.

 

جرم صاحب حساب اجاره ای

شخصی که حساب خود را اجاره داده مجرم است و هر چند پول از حساب او خارج شده باشد مسئولیت جبران خسارت شاکی را بر عهده دارد. صاحب حساب به جرم پولشویی بازداشت می‌شود و معمولا باید تمام وجه تراکنش را به همراه سود آن به حساب شاکی واریز کند؛ علاوه بر این به میزان یک چهارم تراکنش هم به عنوان جزای نقدی جریمه شده و به خاطر مجازات کارمزدی که دریافت کرده است باید بپردازد.

پولشویی در همه جای جهان یک جرم سنگین است و قانون در قبال مرتکبین این جرم برخورد سنگین و قاطعانه‌ای دارد. اجاره دادن کارت ملی و حساب بانکی به دیگران به قصد انجام اعمال مجرمانه معاونت در جرم است و در صورت استفاده برای انتقال وجه کثیف و سرقتی پولشویی محسوب می‌شود.

 

راه های پیشگیری از گرفتاری در دام کلاهبرداران

کلاهبرداران همیشه از دو چیز برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند، اول اطلاعات محدود و عدم آگاهی طعمه‌های خود و دیگری طمع و حرص انسان. اگر افرادیکه به دام این کلاهبرداران می‌افتند قبل از تصمیم گیری و اقدام کمی تحقیق کنند، متوجه می‌شوند که مسئولیت حساب‌هایی که با کارت ملی آن‌ها افتتاح می‌شود بر عهده آن‌ها است و به همین دلیل در حفظ و نگهداری آن دقت بیشتری به عمل می‌آورند.

انسان باید بداند که هیچ فردی از روی اهداف خیرخواهانه پول زیادی را بدون دلیل و بدون کار در اختیار دیگران قرار نمی‌دهد، طمع چشم انسان را کور می‌کند، در غیر اینصورت افراد به خوبی باید بدانند که هنگام برخورد با پیشنهادهای وسوسه کننده باید شک کرد و دلیل این پیشنهاد و اهداف پنهان در پشت آن باید شناسایی شود.

 

حساب اجاره و فین تک

شرکت‌های فین تک که از فناوری‌های روز دنیای جهت ارائه خدمات مالی استفاده می‌کنند، امکانات خوبی برای شناسایی اقدامات مجرمانه در اختیار دارند و در بسیاری مواقع به محض اطلاع از انجام تراکنش‌های مشکوک حساب را مسدود کرده و اطلاعات را در اختیار پلیس فتا قرار می‌دهند.

شرکت‌های پرداخت یار که تحت قوانین بانک مرکزی فعالیت می‌کنند در قبال حفظ حریم خصوصی مشتریان و تامین امنیت دارایی‌های آن‌ها مسئول هستند و از این رو کاربران می‌دانند موجودی حساب‌های اکانت آن‌ها به خوبی محافظت می‌شود.

معمولا برای ورود به یک حساب باید از چند مرحله عبور کرد و شخص تا احراز هویت نشده امکان انتقال وجه پیدا نمی‌کند و این امر به کاهش اعمال مجرمانه و فیشینگ در شرکت‌های پی تک کمک بسیاری می‌کند.

 

کلام آخر

همواره کلاهبردارنی هستند که تلاش می‌کنند از دانش کم و اطلاعات ناکافی افراد برای سرقت اموال آن‌ها استفاده کنند. این مسئولیت همه افراد است که قبل از باز کردن هر حساب بانکی قوانین مربوط به آن را مطالعه کنند تا استفاده درستی از حساب خود داشته باشند.

حساب‌های اجاره‌ای یکی از جدیدترین روش‌های مورد استفاده کلاهبرداران برای انتقال پول‌هایی است که از طریق فیشینگ سرقت کرده‌اند.

اگر به دنبال امنیت بیشتر دارایی‌ها و اموال خود هستید اول باید بدانید که بهترین شرکت‌های فعال حوزه خدمات پرداخت کدام‌ها هستند و سپس در حفظ و نگهداری نام کاربری، رمز عبور و اطلاعات حساب بانکی خود کوشا باشید.

پلیس فتا معمولا می‌تواند رد پول‌های سرقتی را گرفته و کلاهبرداران را دستگیر کند، اما افرادیکه فریب کلاهبرداران را خورده‌اند یا نادانسته شریک جرم‌های آن‌ها شده‌اند هم در قبال تصمیمات اشتباه خود مسئول هستند و باید پاسخگوی اعمال مجرمانه خود باشند.

صاحبان حساب مسئول تراکنش‌هایی هستند که در حساب آن‌ها انجام می‌شود و اگر حساب خود را در اختیار مجرمان قرار دهند قطعا مجازات خواهند شد.

اگر تجربه برخورد با کلاهبرداران اینترنتی، حملات فیشینگ را دارید یا اطلاعاتی دارید که فکر می‌کنید دانستن آن برای خوانندگان این مطلب لازم است آن را در بخش دیدگاه‌ها با ما و سایر کاربران مطرح کنید؛ متشکریم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا